Közlekedés

2018.05.31. 13:24

Új autópálya-szakasz épülhet uniós támogatással

Ha elkészül, kevesebb mint 2 óra 40 perc alatt lehet majd eljutni Budapesttől a román határig.

5482656 23.04.2018 Worker during the construction of automobile access roads to the bridge across the Kerch Strait and the Tavrida federal highway in Crimea. Alexey Malgavko / Sputnik

Az Európai Bizottság csütörtökön közölte: az unió kohéziós alapjából 265 millió eurót (mintegy 82 milliárd forint) fordíthat Magyarország a Budapesttől a román határig tartó M4-es autópálya új szakaszának kiépítésére.

Corina Cretu, a regionális politikáért felelős uniós biztos elmondta, hogy a támogatás a Berettyóújfalu és Nagykereki közötti, a román határig húzódó autópálya utolsó hiányzó szakaszának kiépítésére irányul. Ha elkészül, kevesebb mint 2 óra 40 perc alatt lehet majd eljutni Budapesttől a román határig.

A beruházás a két szomszédos ország összekapcsolásával a regionális és helyi gazdaságot is felélénkíti, új lendületet ad a kereskedelemnek és a turizmusnak. Elsőként a magyar és a román lakosság profitál az autópálya adta előnyökből, amely gyorsabb és biztonságosabb összeköttetést teremt Budapest és Bukarest között, de végső soron minden európainak és az egész európai gazdaságnak előnyére lesz – közölte.

Az új szakasz az M35-ös autópálya még épülőfélben lévő Debrecen-Berettyóújfalui szakaszának csomópontjánál kezdődik. Az építkezés befejezése 2020 márciusára várható.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP / Alexey Malgavko / Sputnik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában