Ország-világ

2021.03.11. 07:59

Tűz volt a székesfehérvári kórházban, 128 beteget mentettek ki az épületből

Tűz keletkezett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotelépületében csütörtök hajnalban. Egy ötödik emeleti kórteremben két mennyezetre függesztett televíziókészülék égett, a tűz miatt 128 beteget kellett kimenekíteni – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Forrás: Katasztrófavédelem

A mentésben 37 tűzoltó vett részt 10 járművel. A helyszínre székesfehérvári, sárbogárdi, pétfürdői és pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik a nagy füst miatt légzőkészülékben mentek be az épületbe.

Az ötödik emeletről, valamint a negyedik emelet egy részéről és a felette húzódó négy szint füsttel telített szárnyaiból hozták ki a betegeket. Többségüket betegágyában tolva mentették ki a kórház dolgozóival, rendőrökkel és katonákkal együttműködve – tették hozzá.

A tűzoltók poroltóval fújták le a lángoló televíziókészülékeket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd az ötödik emelet kivételével segítették a betegek visszatérését a kórtermekbe.

A betegeknek nem esett bajuk, egy kórházi dolgozó a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült. A tűz okát, körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában