dunai hajóbaleset

2019.06.21. 17:00

Tovább kutatnak az eltűntek után

Továbbra is kutatnak a Duna fővárostól délre eső teljes szakaszán a május 29-ei dunai hajóbalesetben eltűntek után – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

A magyar rendőrök és katasztrófavédelmi egységek a koreai társszervekkel közösen továbbra is folyamatosan vizsgálják a Duna 215 kilométeres szakaszát – írták.

A BRFK vízirendőrei a keresést több hajóval, a Készenléti Rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel együttműködve, szonárokkal, helikopterrel és drónnal megerősítve végzik. A kutatást egy koreai tűzoltóegység is segítette.

A Hableány nevű turistahajó május 29-én ütközött össze a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet hét koreai állampolgár élte túl, illetve hét holttestet találtak. Azóta újabb 18 holttest került elő, ám három embert – valamennyien koreaiak – még keresnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában