markáns véleménynyilvánítás

2021.09.27. 20:18

Tojással dobták meg Macront – már megint (videó)

A francia államfő egy Lyonban tartott rendezvényen vett részt, amikor a tömegből valaki hozzávágott egy tojást. Nem ez volt az első ilyen jellegű támadás Macron ellen.

Váratlan és felettébb kínos incidens érte Emmanuel Macront, a francia államfő Lyonban vesz részt a Nemzetközi Vendéglátóipari és Vendéglátóipari kiállításon, ahol egyszer csak váratlanul a tömegből valaki hozzávágott egy tojást– írja a V4NA.

A tojás nem tört el, csak lepattant az elnök válláról, Macron biztonsági emberei pedig azonnal kivezették az államfőt a tömegből, a támadót pedig őrizetbe vették. A Le Figaro értesülései szerint a fiatalember egyelőre nem adott magyarázatot a tettére.

Au " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#sirha2021, @EmmanuelMacron victime d'un jet d'oeuf. Le projectile a rebondi sur l'épaule du Président de la République. Le jeune homme a été interpellé par le service d'ordre – IMAGES LYONMAG pic.twitter.com/n10POB2MEn

Azonban nem ez volt az első ilyen jellegű támadás a francia elnök ellen, 2017-ben, elnöksége kezdetén a mezőgazdasági kiállításon szintén egy tojást vágtak hozzá, ami szétloccsant a fején. Ekkor egyébként még az azóta botrányairól elhíresült Alexandre Benalla volt az elnök személyi testőre, jól látható a videón.

Idén júniusban is rátámadtak Macronra, a Franciaország délkeleti részén található Tain-l’Hermitage-ban tett látogatása során az államfő épp sorban kezet rázott a lakossággal, amikor egy fiatalember egyszer csak kinyúlt a kordon mögül és arcon csapta az elnököt, őt gyorsított eljárásban négy hónap börtönbüntetésre ítélték.

Emmanuel " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Macron giflé á #Tain par un jeune homme qui semble crier „Montjoie Saint-Denis á bas la Macronie”. Un slogan royaliste donc. pic.twitter.com/fkt46m2RI1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában