Vakáció

2018.08.24. 15:00

Több mint 126 ezren vettek részt idén az Erzsébet-táborokban

Magyarországi vakációjuk zárásaként az Országházban köszöntötték az Erzsébet-táborban nyaralt kárpátaljai gyermekeket és pedagógusaikat pénteken Budapesten.

Izsák, 2018. július 11. Gyerekek a Napközi Erzsébet-táborban az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskolában 2018. július 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

Bódis József oktatásért felelős államtitkár a több mint kétszáz fiatalt és az őket kísérő pedagógusaikat köszöntve nagy örömnek nevezte, hogy gyermekek százai, ezrei szerezhetnek élményeket hosszabb időt eltöltve Magyarország legszebb helyein. Az államtitkár azt kívánta a fiataloknak, hogy örömmel gondoljanak az itt töltött időre és térjenek vissza. A politikus a közmédiának nyilatkozva azt mondta: a táborozás olyan közösségformáló erő, amely egy életet meghatározhat.

A közreadott sajtóanyag szerint a kárpátaljai magyar gyermekek utolsó turnusában 218 gyermek és 28 kísérő pedagógus vakációzott a Balatonnál augusztus 19-től 24-ig. A gyerekek többsége 10-17 év közötti. Ebbe a turnusba 52 településről érkeztek, közülük legtöbben Kisdobrony, Fancsika, Rahó, Aknaszlatina, Huszt, Nagybocskó, Beregszáz, Som és Szolyva településekről. Az Erzsébet-táborokban a határon túlról érkező gyerekek együtt nyaraltak anyaországi társaikkal, így személyes kapcsolatokon keresztül élhették meg összetartozásukat – írták.

A kárpátaljai magyar gyerekek és magyarul tanuló ukrán nemzetiségű diákok mellett a nyár folyamán Erdélyből, a Felvidékről és a Délvidékről is érkeztek és még a vakáció utolsó hetében is érkeznek határon túli gyerekek Erzsébet-táborokba. Idén mintegy 2500 határon túlról érkező gyerek nyaralhatott a Balatonnál.

A sajtóanyag szerint az Erzsébet-táborok programjain 2016-ban mintegy 90 ezren, 2017-ben több mint 100 ezren, idén pedig már több mint 126 ezren vettek részt.

Borítókép: Gyerekek a Napközi Erzsébet-táborban az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskolában 2018. július 11-én

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában