tragédia

2019.03.09. 18:54

Több ember meghalt egy mexikói sztriptízbárban történt lövöldözésben

Egy csoport maszkos fegyveres rontott be a helyiségbe és nyitott tüzet a benntartózkodókra, majd terepjárókon elhajtottak.

Salamanca, 2019. március 9. Sebesültet szállítanak el egy éjszakai bárból a Guanajuato mexikói szövetségi államban fekvõ Salamancában 2019. március 9-én, miután lövöldözés volt a szórakozóhelyen. Sajtóértesülések szerint egy csoport fegyveres hatolt be a bárba és legalább tizenhárom embert agyonlõtt, hetet pedig megsebesített. MTI/EPA/EFE

Forrás: MTI/EPA/EFE

Legalább tizenöt embert lőttek le támadók a Mexikó központi részén fekvő Salamanca városának egyik sztriptízbárjában – közölte szombaton Milenio című helyi lap biztonsági forrásokra hivatkozva.

További öt ember megsebesült a város La Playa nevű szórakozóhelyén péntek este történt lövöldözésben.

A nyomozók szerint egy csoport maszkos fegyveres rontott be a helyiségbe és nyitott tüzet a benntartózkodókra, majd terepjárókon elhajtottak.

Szemtanúk beszámolói szerint legkevesebb húszan voltak a klubban a támadás idején.

A történtek indítékát egyelőre homály fedi, ugyanakkor közép-amerikai államban bűnszervezetek rivalizálnak egymással a befolyásért, területek ellenőrzéséért és csempészútvonalakért. Egyes kartellekben emellett a vezetők letartóztatását vagy megölését követően belháborúk is zajlanak.

A Reuters hírügynökség úgy értesült, hogy bűnszervezetek jelentős mennyiségű benzint loptak egy salamancai olajfinomítóból. Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök a héten ezért nagyszabású rendőrségi műveletet jelentett be az El Marro néven is ismert helyi bandafőnök, José Antonio Yépez elfogására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában