bűncselekmény

2020.12.08. 18:37

Tizenkét év fegyházra ítéltek egy kábítószer-termesztőt Kecskeméten

A 47 éves férfi 2016 májusa és októbere között bérelt ingatlanokban, kilenc ültetvényen több mint 1400 tő kannabiszt termesztett.

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt kábítószer-termesztés és más bűncselekmények miatt egy férfit a Kecskeméti Törvényszék; az ítélet nem jogerős – közölte a bíróság sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

Az ítélet szerint a 47 éves férfi 2016 májusa és októbere között bérelt ingatlanokban, kilenc ültetvényen több mint 1400 tő kannabiszt termesztett; ez meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, hiszen a száz tőnek sokszorosa.

A vádlottnál tartott házkutatás során pisztolyt, hangtompítót és lőszereket találtak.

Az eljárás során megállapították, hogy a férfinak nem volt engedélye a növény termesztésére és feldolgozására, az áramot illegálisan szerezte, továbbá egy korábbi büntetés végrehajtásának elkerülésére hamis igazolványt szerzett be, ennek segítségével jelentette be magát és kötött különféle szerződéseket.

Az nem volt bizonyítható, hogy a férfi a kábítószerrel kereskedett volna. A bíróság a bűnösségét kábítószer-birtoklás, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, lopás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt mondta ki; a büntetéséből nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős, mert az ellen az ügyészség, valamint a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában