Ország-világ

2019.01.23. 12:03

Terroristacsoportot leplezett le a rendőrség Marokkóban

A több városban is aktív, az Iszlám Államnak írásban hűséget fogadott csoport tagjai terrortámadásokra készültek.

A most őrizetbe vett tizenhárom személy – 22 és 44 év közöttiek – terrortámadásokra készültek, további részleteket azonban a rendőrség nem árult el.

A csoport tagjai elsősorban tengerparti városokban laktak. A házkutatások során a rendőrség közelharcra szolgáló fegyvereket és elektronikai eszközöket foglalt le, továbbá szélsőséges, támadásokra felbujtó röpiratokat is és egy írást, amelyben a tagok hűséget fogadnak az Iszlám Államnak.

Abdelhakk Dzsiam, a marokkói terrorelhárító egységek parancsnoka az EFE spanyol hírügynökségnek egy korábbi interjúban azt mondta, hogy az ilyen csoportok célpontjai leginkább rendőrségi létesítmények, diplomáciai külképviseletek, szállodák és szórakoztatóipari egységek, az iszlamisták szemében ugyanis ezek jelentik „a romlás szimbólumait”. A decemberben az Atlasz-hegységben meggyilkolt két skandináv turistanőre utalva azonban hozzátette, valószínűsíthető, hogy a terroristák új célpontokat is keresnek, például templomokat, zsidók rendezvényeit és akár turistákat is.

A marokkói hatóságok a meggyilkolt nők ügyében több mint egy tucat embert tartóztattak már le, akik közül többen hűséget fogadtak az Iszlám Államnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában