ítélet

2019.07.10. 17:36

Szomáliában kivégeztek három dzsihadistát

A vád szerint részt vettek egy szálloda elleni 2017-es támadásban.

Szomáliában kivégeztek szerdán három embert, akik a vád szerint 2017-ben az al-Shabaab helyi dzsihadista szervezet tagjaiként részt vettek egy mogadishui szálloda elleni terrortámadásban – jelentette a szomáliai állami hírügynökség.

A hírügynökség honlapján megjelentetett beszámoló szerint a három ember résztvevője volt a fővárosi Nasa-Hablod nevű szálloda ellen 2017 októberében elkövetett támadásnak, amelyben 18 ember vesztette életét, és további 47 ember sebesült meg. A vádlottakat a támadás ideje alatt fogták el.

A kivégzésekről közleményben számolt be a szomáliai hadsereg. E szerint a három férfit egy kivégzőosztag lőtte agyon szerdán egy mogadishui rendőr-akadémián.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló al-Shabaab célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió (AU) békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és radikális értelmezésen alapuló saríát (iszlám törvénykezést) vezessen be Szomáliában. A szomáliai dzsihadisták ennek érdekében rendszeresen hajtanak végre támadásokat kormányzati, katonai vagy akár civil célpontok ellen országszerte, köztük a fővárosban, Mogadishuban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában