Ország-világ

2021.04.07. 11:21

Szijjártó Péter: Tádzsikisztán sikere közvetlen hatással van az európai biztonságra (videó)

Az Európai Unió, egy áprilisban induló új ötéves program keretében, a korábbinál háromszor nagyobb – 21 millió eurós – összeggel támogatja a közép-ázsiai országok, köztük Tádzsikisztán határvédelmét, terrorizmus elleni küzdelmét – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Dusanbéban, a tádzsik hivatali partnerével tartott közös sajtótájékoztatóján.

Közölte: a terrorizmusellenes nemzetközi közösségnek Tádzsikisztán az egyik legfontosabb szövetségese, ami konkrétan az afganisztáni eredetű biztonsági fenyegetések elhárításában nyilvánul meg, így határát hatékonyan meg kell tudnia védeni.

Tádzsikisztán sikere közvetlen hatással van az európai biztonságra

- mondta a miniszter.

„A tádzsik határ 1344 kilométer hosszú, ezért folyamatosan azt szorgalmaztuk, hogy az Európai Unió adjon jelentős pénzügyi támogatást Tádzsikisztánnak, de több más középázsiai országnak is a határvédelemre. Mi, magyarok, nem akarunk több illegális migrációt, terrorcselekményeket, és nem akarunk több szélsőséges ideológiát az Európai Unióban” – szögezte le Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában