nincs egyetértés

2018.03.14. 11:28

Szijjártó Péter: hazugság, hogy a migráció jó és megállíthatatlan

Magyarország csak olyan közös uniós álláspontot támogat, amely megfogalmazza, hogy a migráció olyan veszélyes folyamat, amelyet meg kell állítani - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: hirado.hu

A politikus annak apropóján nyilatkozott az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában, hogy az ENSZ-ben megkezdődött a világszervezet globális migrációs csomagjának tárgyalása, és a magyar kormány ellenállása miatt az Európai Unió nem képviselhetett közös álláspontot.

Úgy vélekedett: Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője birodalmi, európaiatlan szemléletet képviselt, amikor a közös álláspont megfogalmazásának megakadályozása miatt Magyarországot bírálta. Mogherini egy szélsőségesen bevándorláspárti politikus – tette hozzá.

Mi, akik itt élünk Európában, tudjuk: hazugság az az ENSZ-ben megfogalmazott alapelv, miszerint a migráció jó és megállíthatatlan. Ugyanis az elmúlt két és fél évben 27, összesen 330 ártatlan ember halálát okozó terrortámadást követtek el a kontinensen migrációs hátterű személyek – mondta Szijjártó Péter.

Csak mi, magyarok dönthetjük el, hogy kit engedünk be a hazánkba, és kivel akarunk együtt élni. Továbbá azt sem fogadjuk el, hogy a homogén, egységes keresztény társadalom értéktelenebb, mint egy multikulturális társadalom. Ezért fontos, hogy Magyarországnak április 8. után is olyan kormánya legyen, amely útjába áll a kötelező kvótára és a bevándorlást alapvető emberi jogként meghatározó globális migrációs csomagra vonatkozó elképzeléseknek – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott, hogy a magyarok tanúi voltak annak, amikor 400 ezer ember átmasírozott Magyarországon. Mi nem akarunk ilyen emberekkel együtt élni – jelentette ki.

Emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki pártok folyamatosan bírálják a jelenlegi magyar migrációs politikát. A többi között ellenezték a kerítést, és nem szavazták meg azt a módosítást, amely az alaptörvénybe foglalta a volna a kötelező betelepítési kvóta elutasítását. Ha hatalomra jutnának, szakítanának a jelenlegi migrációs politikával, ami érdeke az ENSZ-nek és az EU-nak, de Magyarországnak nagyon rossz lenne – mondta Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában