választás után

2021.09.27. 18:39

Szijjártó Péter: a kormány tiszteletben tartja a németországi választás eredményét

Magyarország készen áll az együttműködés további fejlesztésére Németországgal, miután a két ország fontos szerepet játszik egymás életében – hangsúlyozta a miniszter.

Magyarország természetesen tiszteletben tartja a német választópolgárok döntését, s bármilyen kormány is jön létre a szavazói akarat alapján, azzal együtt fog dolgozni – közölte a tárca szerint hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető újságírói kérdésre reagálva kommentálta a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) szűk győzelmével záruló németországi választás eredményét. Aláhúzta, hogy Magyarország készen áll az együttműködés további fejlesztésére Németországgal, miután a két ország fontos szerepet játszik egymás életében.

Az orosz Gazprommal kötött hosszú távú gázvásárlási szerződés aláírási ceremóniáján, szintén újságírói kérdésre reagálva Szijjártó Péter sajnálatát fejezte ki, hogy Kijev nem akarja megtartani a Magyar-Ukrán Gazdasági Vegyes Bizottság csütörtökre tervezett ülését. Kijelentette, nem pontosan érti, hogy mi az összefüggés Magyarország energiaellátásának biztosítása, illetve aközött, hogy „normális módon együttműködünk a szomszédainkkal”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában