koncepciós eljárások

2018.05.17. 10:43

Szijjártó: a valóság nem érdekli az európai parlamenti képviselőket

Szijjártó Péter azzal kapcsolatban, hogy újabb európai parlamenti bizottság bírálta Magyarországot, azt mondta: egy koncepciós eljárás folyik az EP-ben Magyarországgal szemben, az úgynevezett Sargentini-jelentés például "minősített hazugságok gyűjteménye".

Forrás: mti

Nem érdekli a magyar valóság az Európai Parlamentben ülő képviselőket, és az látszik, hogy az NGO-k egy csoportja azon dolgozik, hogy negatív képet fessen Magyarországról – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 reggeli műsorában.

Hozzátette: ezek a bizottsági anyagok olyan ügyeket hánytorgatnak fel, amelyeket már régen lezárt Magyarország és az Európai Bizottság.

„Az látszik, hogy NGO-k egy csoportja folyamatosan rendkívül negatív képet fest Magyarországról, ezen NGO-kban közös, hogy közvetve, közvetlenül, szorosabban vagy lazábban Soros György hálózatához tartoznak”

- fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter kitért az ukrán elnök által visszavont állampolgárságitörvény-módosításra, mint mondta, ez csak az első lépés kell, hogy legyen, ha Ukrajna komolyan gondolja euroatlanti törekvéseit.

A miniszter a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is: az elmúlt négy esztendő eredményei azt mutatják, kifejezetten jó döntés volt egységesíteni a külpolitika és a külgazdaság irányítását. Mint mondta, minden évben nőtt a magyar export, tavaly meghaladta a 100 milliárd eurót, a Magyarországra irányuló beruházások száma is 60 százalékkal nőt négy év alatt.

Arról is beszélt, hogy új elemként kerül a minisztériumhoz a polgári hírszerzés irányítása, az energetikai tárgyalások, a magyar határokat keresztező infrastrukturális fejlesztések és az űrkutatás is.

Szijjártó Péter a nyugat-balkáni konferencia kapcsán kifejtette, azt a kezdeményezést tették, hogy még idén minden tárgyalási fejezet nyissunk meg Montenegróval és Szerbiával.

Borítókép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal Brüsszelben 2018. május 14-én

MTI Fotó: KKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában