perverz megtévesztés

2020.09.09. 09:23

Szexuális kizsákmányolással foglalkozó emberkereskedelmi hálózatot számoltak fel Kolumbiában

A kolumbiai rendőrség felszámolt egy emberkereskedelmi hálózatot, amely a latin-amerikai országban toborzott szegény és kiszolgáltatott nőket, akiket később prostitúcióra kényszerítettek Kínában – közölték a helyi hatóságok kedden.

Hét emberkereskedőt vettek őrizetbe, akiket legalább harminc kolumbiai nő szexuális kizsákmányolásával vádolnak.

A hatóságok szerint a bűnözők áldozataikat a közösségi médiában, illetve a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatáson keresztül hálózták be, jól fizető modellkedési munkát ígérve nekik Kínában.

Még megrendezett fotózást is tartottak Kolumbiában, mielőtt a nőket a kínai Kuangtungba küldték volna, ahol éjszakai szórakozóhelyeken dolgoztatták őket.

„Ezeken a helyeken a fiatal nőket állítólag akaratuk ellenére tartották fogva. Elvették útleveleiket és személyi irataikat” – olvasható a kolumbiai főügyész hivatalának közleményében. Az emberkereskedők 14 ezer dollár (4,3 millió forint) adóssággal terhelték a nőket, akiknek prostituáltként napi 600 dollárt (182 ezer forint) kellett törleszteniük.

A főügyész hivatala szerint az emberkereskedők „perverz megtévesztéssel” zsákmányolták ki a fiatal, munkanélküli és szegény nőket.

A vádhatóság tájékoztatása szerint az őrizetbe vett hét személy közül öten nők, akik az áldozatok utazását és vízumügyeit intézték.

Latin-Amerikában a nők szexuális célú kizsákmányolása az emberkereskedelem fő formája. A legtöbb külföldre kényszerített áldozat a térségen belül marad, de ez az új eset Kínát ismét előtérbe tolta. Egy hasonló emberkereskedelmi hálózatot ugyanis 2017-ben számoltak fel, amely mintegy 150 nőt kényszerített prostitúcióra szintén Kínában.

A kolumbiai törvények értelmében az emberkereskedőket 23 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják. Az amerikai külügyminisztérium adatai szerint tavaly 19, 2018-ban pedig 26 emberkereskedőt ítéltek el Kolumbiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában