Ország-világ

2020.06.26. 09:52

Szerb embercsempészeket fogtak el Baranyában

Vas megyében pedig embercsempészeket tartóztattak le.

Embercsempészés gyanújával állítottak elő egy szerb férfit és egy nőt, mert tizenegy, magát bangladesi, illetve indiai állampolgárnak valló férfit szállítottak járművükben a Baranya megyei Sámod közelében közölte a rendőrség a police.hu oldalon pénteken.

A közlemény szerint a rendőrök csütörtökről péntekre virradóan ellenőrizték a szerbek járművét. Az abban utazó bevándorlók nem rendelkeztek úti okmányokkal, személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A gépkocsit vezető férfit és a vele lévő nőt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Embercsempészeket tartóztattak le Vas megyében

Két embercsempészéssel gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a bíróság Vas megyében közölte Simon József megyei főügyész pénteken.

A férfiak autóit hétfőn Simaság közelében, az M84-es főúton állították meg a rendőrök. A járművekben tíz közel-keleti illegális bevándorlóra bukkantak, akik a szerb-magyar határkerítésen létrán másztak át. Az embercsempészéssel gyanúsított két férfi a határ közelében várta őket, majd Ausztria felé indultak velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában