Felajánlás

2019.04.16. 09:43

Szeged is segíti a Notre Dame megújulását

A város önkormányzata tízezer eurót (mintegy hárommillió forintot) adományoz a tűz által súlyosan megrongált párizsi székesegyház javára.

Az önkormányzat közleménye szerint száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott a nagy árvíz után Szeged újjáépítéséhez, most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak.

A város a felajánlott támogatás mellett adománygyűjtést is indít,

a párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítéséhez nyújtott hozzájárulásokat a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlájára várják.

Mint azt mi is megírtuk, a gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet. Az Emmanuel Macron által hirdetett adománygyűjtésre már több híresség is akcióba lépett, köztük a francia milliárdos, Francois-Henri Pinault, Salma Hayek színésznő férje is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában