Előválasztás

2021.10.08. 13:52

Szanyiék szerint egy oligarcha és egy szemfényvesztő között választhatnak az ellenzékiek

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (Iszomm) szerint az összefogásba zárkózó pártok nem gondolnak kormányváltásra, csupán a majdani frakcióik méreteit igyekeznek optimalizálni.

Az elsősorban Szanyi Tiborról ismert Iszomm bekövetkezettnek látja korábbi vélekedését, amely szerint „a baloldalinak nevezett vagy gúnyolt előválasztás hatalomtechnikai termék”, amelyben a programok versenye híján a szereplők erőforrásai határozzák meg az eredményt.

A párt álláspontja szerint ez a „háttéralkukkal és elvtelen mutyikkal terhelt” folyamat mára oda jutott, hogy a kormányt meneszteni kívánó választók az Iszommon túl csak „egy milliárdos oligarcha és egy mélykonzervatív szemfényvesztő” között választhatnak.

Huszti Andrea, a párt elnöke szerint az Iszomm számára kezdetektől fogva nyilvánvaló volt, hogy az összefogásba zárkózó pártok valójában egy percig sem gondolnak kormányváltásra, csupán a majdani frakcióik méreteit igyekeznek optimalizálni.

Szanyi Tibor, a párt alelnöke és miniszterelnök-jelöltje úgy összegzett, elszállt az a remény, hogy az ellenzéki összefogásban esetleg szerepet kaphatnak a valódi baloldal képviselői. „Horn Gyulát idézve: egyedül maradtunk, de – s ezt én teszem hozzá – legalább tisztult a kép. Aki baloldali, az immár csak az Iszomm programjára és jelöltjeire tud szavazni” – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában