Ország-világ

2020.12.01. 15:48

Szájer József közleményt adott ki a brüsszeli házibulival kapcsolatban

Szájer József közleményben nyilatkozott arról, hogy ő is jelen volt azon a múlt pénteki brüsszeli házibulin, amelyen a rendőrség rajta ütött.

Egy belga lap 2020. 12. 01-én számolt be arról, hogy múlt pénteken a brüsszeli rendőrség rajta ütött egy házibulin – írja a Magyar Nemzet. A jelenlévők között több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is ott volt. Szájer József a mai napon közzétett nyilatkozatában úgy fogalmazott:

„Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.

A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról, hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

Szájer József, a Fidesz EP képviselője november 29-én közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy benyújtotta lemondását az európai parlamenti képviselő tisztségéről. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos. Döntését azzal indokolta, hogy egy hosszú ideje tartó gondolkodás végére tett pontot. Lemondása nincs összefüggésben a most zajló politikai küzdelem tartalmával. Továbbra is egyetért a magyar kormány álláspontjával, valamint támogatja azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában