változás

2019.03.05. 06:38

Szabadlábra kerülhet a leváltott Nissan-vezér

Ghosnnak egymilliárd jen (mintegy 2,5 milliárd forint) óvadékot kell letennie.

Több mint száz nap vizsgálati fogság után óvadék ellenében szabadlábra kerülhet Carlos Ghosn, a Nissan járműgyártó cég leváltott elnöke, akit pénzügyi visszaélésekkel vádolnak – döntött kedden a bíróság Tokióban.

Ghosnnak egymilliárd jen (mintegy 2,5 milliárd forint) óvadékot kell letennie. Az ügyészség fellebbezhet a szabadlábra helyezés ellen, de ha a bíróság elutasítja, akkor a volt cégvezér még kedden kijöhet a börtönből, ahol novemberi letartóztatása óta tartják fogva.

Ghosnot három bűncselekménnyel vádolják. Kettő azzal függ össze, hogy a valósnál jóval kevesebb javadalmazást tüntetett fel nyolc éven át a Nissan jelentéseiben, a harmadik pedig arra vonatkozik, hogy privát vagyonkezelő cégének veszteségeit a Nissannal számoltatta el. Ghosn teljesen ártatlannak tartja magát.

A bíróság korábban kétszer is megtagadta, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék a posztjáról elmozdított cégvezért, mert attól tartottak, hogy bizonyítékokat semmisíthet meg, vagy elszökhet az országból. Ezt követően új jogászcsapatot fogadott fel, akiknek sikerült elérniük, hogy Carlos Ghosn szabadlábra kerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában