tragédia

2019.08.03. 18:40

Strandolókra omlott a partfal egy kaliforniai szörfparadicsomban (videó)

Leomlott a partoldal a szörfözők körében népszerű egyik dél-kaliforniai strandon; hárman lelték halálukat a több ezer kilogrammnyi homokkőomladék alatt – közölték az encinitasi hatóságok.

Grandview Beach, 2019. augusztus 3. Rendõrök és mentõsök a San Diegótól északra található, csendes-óceáni Grandview Beach közelében leomlott partfalnál 2019. augusztus 2-án. Legkevesebb három ember életét vesztette, amikor a partoldal kilenc méter hosszú szakaszon omlott le. MTI/AP/Denis Poroy

Forrás: MTI/AP

Fotó: Denis Poroy

A partoldal kilenc méter hosszú szakaszon omlott le a San Diegótól északra található, csendes-óceáni Grandview Beach közelében. Szemtanúk beszámolója szerint több strandoló és életmentő sietett a helyszínre, hogy segítsen kiásni az áldozatokat a törmelékek alól.

Egy nőt megpróbáltak újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. További két embert életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, ahol belehaltak sérüléseikbe.

A városvezetés közleménye szerint egy másik strandolót is kórházba vittek, egy embert pedig a helyszínen láttak el kisebb sérülésekkel. A hatóságok elmondták, hogy az áldozatok mindegyike nagykorú volt.

A szirt tetején található házakat nem veszélyeztette a partomlás – mondta el Mike Stein, Encinitas tűzoltóparancsnoka. Szombaton folytatódott a kutatás az esetleges további áldozatok után keresőkutyák bevetésével.

A térségbeli partszakaszok jelentős nyomás alatt vannak a Csendes-óceán megnövekedett vízszintje miatt. A meredélyeket több területen betonfalakkal erősítették meg, így akadályozva, hogy a tetejükön található, több millió dollár értékű házak esetleg a tengerbe zuhanjanak.

A helyi hatóságok elmondták, hogy nem szokatlanok a hasonló partomlások, mert az óceán erodálja a homokkő szirtek alapját. Egyes strandszakaszokon éppen ezért jelzőtáblák figyelmeztetik a fürdőzőket az omlásveszélyre. Az elmúlt években több halálos áldozata és sérültje volt a hasonló természeti katasztrófáknak az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában