támadás

2019.06.12. 19:55

Sokakat megöltek a Boko Haram fegyveresei egy kameruni szigeten

A terrorszervezet mintegy háromszáz harcosa lerohant egy szigetet Kamerun északi részében a Csád-tavon, a támadásban legalább huszonnégyen életüket vesztették, köztük a kameruni hadsereg helyőrségének tizenhat katonája is – közölte Darak település polgármestere szerdán.

Ali Ramat tájékoztatása szerint a támadók csónakokon érkeztek, és megtámadták a szigeten létesített nyolc katonai őrposztot. A kameruni védelmi minisztérium szerint az órákig tartó tűzharcban elesett 64 szélsőséges is.

Katonai források szerint évek óta nem volt példa ilyen mértékű vérontásra Kamerunban.

Nigéria északkeleti, főként muszlimok lakta térségét csaknem egy évtizede rettegésben tartja a Boko Haram. Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezetnek hűséget fogadó fegyveres csoport 2009 óta küzd egy iszlám alapokon nyugvó állam megteremtéséért, s az elmúlt években több támadást hajtott végre a szomszédos Kamerunban, Csádban és Nigerben is.

Tevékenysége miatt az érintett országokban mintegy 30 ezren vesztették életüket, és mintegy 2,5 millióan kényszerültek elmenekülni otthonukból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában