belső konfliktus

2018.02.24. 21:51

Sok áldozata van egy dél-jemeni öngyilkos merényletnek

Legalább tizennégy ember meghalt, negyven másik pedig megsebesült a dél-jemeni Áden kikötővárosban szombaton gépkocsiba rejtett pokolgépekkel elkövetett kettős merényletben

Szemtanúk szerint a kettős merénylet célpontja a terrorelhárító erők által használt egyik tábor volt Áden délnyugati részében. Az ádeni Dzsumhuríja kórház vezetői korábban azt közölték, hogy öt holttestet szállítottak a kórházba, többségük katona volt, valamint számos sebesültet, közöttük polgári személyeket.

Egy egészségügyi vezető később azt közölte a Reuters brit hírügynökséggel, hogy két öngyilkos merénylő robbantott fel két, robbanószerekkel megrakott gépkocsit a tábor bejáratánál, hat fegyveres pedig lövöldözni kezdett. Az őrök valamennyiüket megölték.

Biztonsági források és egészségügyi vezetők szerint három biztonsági őr, egy nő és két gyermek halt meg a támadásban, negyven másik ember, többségében polgári személy pedig megsebesült.

A támadás elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára az általa működtetett Amak hírügynökségen keresztül.

A jelentés szerint két „mártír művelet” célpontja volt a terrorelhárító erők ádeni Tavahi körzetben lévő tábora. Az Amak további részleteket nem közölt.

Ez volt az első ilyen merénylet, amióta összecsapások törtek ki a múlt hónapban az Abed Rabbo Manszúr Hádi elnök kormányához hű erők és szakadárok között Áden ellenőrzéséért.

Hádi elnök a SABA állami hírügynökségben közzétett közleményében „gyáva cselekednek” nevezte a merényletet, amelynek célja „az ideiglenes főváros biztonságának destabilizálása volt”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában