érettségi

2019.05.08. 13:04

Slágertémákat kaptak a diákok történelemből

A megkérdezett szaktanár szerint a feladatok jók, a tanulók számára megoldhatók.

Jó feladatsort kaptak történelemből a középszinten érettségizők, a 180 perc elég lesz a rövid kérdések és az esszéfeladatok megoldására – mondta az Eduline által megkérdezett szaktanár.

A középszintű történelemérettségi első részében az ókori Athénnal, a törökellenes küzdelmekkel, a második ipari forradalommal, a határon túli magyarsággal és a háztartások mai pénzügyeivel kapcsolatos feladatot kaptak a diákok.

A második – esszéfeladatokból álló – részben pedig a trianoni béke hatásairól, a szovjet propagandáról, Szent István uralkodásáról, illetve a középkori uradalmakról írhatnak fogalmazást az érettségizők.

Az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint a feladatok jók, a tanulók számára megoldhatók, bár természetesen vannak olyan feladatok is, amelyek valamivel több tárgyi tudást igényelhetnek, „de aki megfelelően felkészült az érettségire, annak nem okozhat problémát”.

Az esszéfeladatokról azt mondta, ezek szinte slágertémák, gyakran előkerülnek az érettségin, így a tanárok is nagy hangsúlyt fektetnek ezekre a felkészítés során. A középszintű feladatsorra kapott 180 perc a szaktanár szerint elegendő lesz a diákok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában