Drámai

2018.05.17. 09:25

A születésnapjára készült a robbantásban elhunyt magyar nő

Az Amerikában élő kozmetikus június közepén ünnepelte volna 49. életévét.

Forrás: bbc

Los Angeles egyik külvárosában, Aliso Viejóban történt a robbantás még kedd délután – írja a Los Angeles Times. Akkora volt a detonáció, hogy a közelben lévő emberek földrengésnek érezték. Az FBI egyértelműen merényletről beszél.

A Magyar Kozmetika nevű üzlet magyar tulajdonosa belehalt sérüléseibe, két várakozó páciens sérüléseket szenvedett, egy pedig füstmérgezést kapott.

Az áldozatot a BBC a LinkedIn-profilja alapján azonosította, és közre is adta az oldalon található profilképet. A szerencsétlenül járt magyar hölgy a BBC szerint Ildiko Krajnyak volt.

Paul Delacourt, az FBI Los Angeles-i igazgatóhelyettese szerint minden jel arra utal, hogy merénylet történt. A törmelékek és a körülmények is a robbantást támasztják alá. Azt viszont még nem sikerült kideríteni, hogy a robbanószerkezet miként került a helyszínre, illetve hogyan hozták működésbe.

A magyar nő három évtizede dolgozott a szépségiparban, nagyon szerették a szomszédok, életvidám emberként számoltak be róla, aki mindent megtesz a családjáért. A közösségi oldalán található profilkép alapján az áldozat egy hónap múlva ünnepelte volna a 49. születésnapját – hívta fel rá a figyelmet a lokal.hu hírportál.

Az FBI gőzerővel próbálja feltárni az ügy részleteit.

Borítókép: A feltételezhetően merényletnek minősülő robbantás magyar áldozata, Ildiko Krajnyak, aki a Kaliforniában található Aliso Viejóban a Magyar Kozmetika nevű üzlet magyar tulajdonosa volt

BBC / CBS / LinkedIn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában