Nyáron is jóllakhatnak

2018.08.08. 16:57

Rétvári Bence: a családokat segíti a szünidei gyermekétkeztetés

A családtámogatás egyik formájaként tekint a kormány a szünidei gyermekétkeztetésre, ezért növelték az erre szánt forrásokat, valamint bővítették az igénybevétel idejét és a jogosultak körét – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2018. augusztus 8. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere sajtótájékoztatót tart a szünidei gyermekétkeztetésrõl a Bajza Utcai Általános Iskola udvarán 2018. augusztus 8-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rétvári Bence kiemelte: a szociális gyermekétkeztetés több mint kétezer településen érhető el a nyári szünetben. A kormánynak kiemelten fontos, hogy mindenki, aki igényli, aki rászorul, jusson étkezéshez a szünetekben, ezért az erre fordított költségvetési forrás a többszörösére emelkedett, a 2010-es érték több mint két és félszeresét fordítják erre a célra – közölte.

Kifejtette: növekedett az időtartam, amelyben biztosítják az étkezést; már a tavaszi, az őszi és a téli szünetben is jár, továbbá a nyári szünetben is több napig lehet igénybe venni, mint korábban. Az államtitkár fontos előrelépésnek nevezte, hogy a napi költségkeret is 50 százalékkal nőtt, így egészségesebb ételeket és bőségesebb adagokat tudnak biztosítani a gyermekeknek. Kitért arra: azt is sikerült elérni, hogy ha önkormányzat erre a célra támogatási igényt nyújt be a kormányhoz, forráshiányra hivatkozva nem utasíthatják el. Sikerült akkora fedezetet biztosítani erre a célra, hogy minden igénylést ki tudnak elégíteni – mutatott rá. Megjegyezte: 2292 településen biztosítják a nyári szünidei gyermekétkeztetést.

Rétvári Bence kérdésre arról is beszélt, hogy mivel július végéig megérkeztek a tankönyvek a központi raktárakba, augusztus 1-jén elkezdték a kiszállításokat, és a hónap végéig megérkeznek az iskolákba az alaprendelések. A szeptemberben kezdődő tanévben egymillió gyermek kapja meg ingyenesen a tankönyveket – hangsúlyozta.

Borítókép: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere az augusztus 8-i sajtótájékoztatón

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában