Ítéletidő

2019.02.13. 06:55

Repülőjáratok ezreit törölték a hóviharok miatt Amerikában

A rendkívüli időjárás az Egyesült Államok északi és nyugati vidékeit sújtja, a közlekedési fennakadások mellett áramkimaradásokat is okozva.

Az észak-nyugati Seattle városától a keleti parti Bostonig összefüggő viharzóna tombol az Egyesült Államokban: folyamatosan havazik, az utak jegesek, Chicagót, Detroitot és Bostont is hó borítja.

Minnesotában, Michiganben, Wisconsinban 30-45 centiméternyi hó hullott vasárnap óta, egyes utakat lezártak. New Jerseyben Phil Murphy kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett az állam északi megyéiben. Baltimore-ban és Philadelphiában ónos eső esik, s a lefagyott utakon számos baleset történt.

Az északnyugati Washington államban kedd este 90 ezren maradtak áram nélkül, s a középnyugati vidékeken is több mint 100 ezer lakásban nincs áram. Seattle-ben kedd óta meghatározatlan ideig zárva tartanak az oktatási intézmények.

A viharzónában akadozik a légi forgalom is: 2500 járatot töröltek, további 1500 járat pedig késve indul vagy érkezik. New York város mindkét repülőterén és a New Yorkhoz közeli newarki légikikötőben szintén járatkésésekkel kell számolni.

A viharzóna Kalifornia felé terjeszkedik, ahol az állam északi vidékein a meteorológusok előrejelzései szerint özönvízszerű esőzésekre, áradásokra, földcsuszamlásokra és áramkimaradásokra kell számítani a következő napokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában