támogatottság

2020.08.09. 14:11

Rekordot döntöttek a Fidesz–KDNP jelöltjei Mohácson

Pávkovics Gábor polgármesterjelölt, valamint a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselő-jelöltjei nem egészen két óra leforgása alatt gyűjtötték össze az ajánlásokat a hivatalos jelöltté váláshoz.

A szeptember 27-én esedékes mohácsi időközi választáson indulni szándékozók szombaton kezdték meg az ajánlások gyűjtését a hivatalos jelöltté váláshoz, amit a Fidesz–KDNP jelöltjei nem egészen két óra leforgása alatt teljesítettek, sőt az elégségesnél jóval több támogatást sikerült megszerezniük – írja a Magyar Nemzet.

A Mohácsi Újság úgy értesült: elsőként Pávkovics Gábor polgármesterjelölt, valamint a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei adták le az aláírásokat tartalmazó íveket a helyi választási irodán.

Az ívek leadási határideje augusztus 24., a Fidesz–KDNP jelöltjei pedig továbbra is számítanak a támogatókra. A pártoknak és jelölőszervezeteknek, illetve a függetlenként indulni szándékozóknak még bő két hetük van a kellő számú ajánlás begyűjtésére.

Ahhoz, hogy valaki hivatalosan is polgármesterjelölt legyen Mohácson, háromszáz aláírást kell összegyűjtenie. A nyolc egyéni választókerületben a képviselőként indulni szándékozóknak a legkevésbé népes, 7-es számúban nyolc, míg a legsűrűbben lakott 4-es számúban 26 ajánlást kell gyűjteniük, a többiben kilenc és 24 között változik az összegyűjtendő szignók száma.

Mohácson a 2019-es őszi önkormányzati választásokon Csorbai Ferenc (MSZP) azt követően válhatott a Duna-parti település polgármesterévé, hogy egyedüli ellenfele, a várost 1998 óta irányító, a posztért újrainduló Szekó József (Fidesz–KDNP) szeptember végén elhunyt; az őt indító szervezet mást nem jelölhetett az idő rövidsége miatt.

Mohács polgármestere kilép az MSZP-ből

Csorbai Ferenc kilép az MSZP-ből, és az időközi önkormányzati választáson már független jelöltként szállna ringbe – értesült a Magyar Nemzet. A polgármester, Puch László egykori MSZP-s pénztárnok veje 2019-ben került a város élére, miután Szekó József, Mohács első embere nem sokkal az önkormányzati választás előtt, szeptember 27-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában