24 óra

2021.04.08. 09:29

Rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált halálos áldozatok száma Peruban

Rekordot döntött Peruban a koronavírus egy nap alatt regisztrált halálos áldozatainak a száma, egyelőre azonban nincs szó az országban vasárnap tartandó parlamenti és elnökválasztások elhalasztásáról.

A perui egészségügyi minisztérium közlése szerint az elmúlt 24 órában a Covid-19-nek 314 igazolt halálos áldozata volt, és további 9305 újonnan igazolt fertőzést is bejelentettek.

Ezzel a regisztrált fertőzések száma elérte az 1 607 898-at, a halálos áldozatoké pedig az 53 725-öt.

Az átmeneti kormány elnöke, Francisco Sagasti hangsúlyozta: a választásokat nem halasztják el, noha vasárnap az elnökválasztások harmadik jelöltje adta hírül, hogy pozitív lett a vírustesztje. George Forsyth a fertőzés miatt lemondta a választási hajrá idejére tervezett gyűléseit, és karanténba vonult.

Peruban február elején kezdődött az oltási kampány. A kormány tervei szerint a 33 milliós országban legalább 25 millió embert oltanának be, beszámolók szerint azonban a vakcinálás vidéken csak lassan halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában