vizsgálódnak

2020.08.18. 11:54

Rakéták csapódtak be Kabulban a diplomáciai negyed közelében

Egyelőre nem világos, vannak-e áldozatok, illetve ki állhat a támadás hátterében.

Számos rakéta csapódott be Kabulban kedden a diplomáciai negyed közelében, a több nagykövetségnek otthont adó területet azonnal lezárták, a diplomatákat biztonságos helyre evakuálták – közölték helyi hatóságok.

Egyelőre nem világos, vannak-e áldozatok, illetve ki állhat a támadás hátterében.

A rakétákat két járműből lőtték ki az afgán főváros északi és keleti részén a belügyminisztérium közlése szerint. Szemtanúk elmondták, hogy megszólaltak a szirénák pár másodperccel az első rakéta becsapódása előtt, amelyet aztán több másik követett. Az afgán biztonsági erők vizsgálják, hogy pontosan hol csapódtak be a rakéták és milyen károkat okoztak.

Kabulban kedden ünneplik a város függetlenségének 101. évfordulóját. A rakéták becsapódása előtt nem sokkal Asraf Gáni afgán elnök egy ünnepségen vett részt a védelmi minisztérium épületénél, ahol emlékművet koszorúzott.

Az afgán hatóságok hétfőn felfüggesztették az utolsó 320 tálib fogoly szabadon bocsátását, míg a szélsőségesek nem engednek el még több elfogott katonát. Ezzel szembeszegültek a loja dzsirga (az öregek hagyományos nagytanácsa) döntésével, tovább késleltetve a belső afgán béketárgyalásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában