Afganisztán

2018.08.28. 12:43

Rajtaütöttek egy katonai konvojon a tálibok

Huszonöt afgán katonát öltek meg a tálib lázadók, rajtaütve a konvojukon az észak-afganisztáni Farjáb tartományban – közölték kedden tartományi illetékesek.

A hétfői rajtaütésnek húsz sebesültje is van, tizenhat katonát pedig túszul ejtettek a támadók. A konvojban körülbelül nyolcvan katonai jármű volt. A gépkocsioszlop elhagyta a Gormah körzetbeli katonai támaszpontot, és Farjáb székhelyére, Maimanába tartott, amikor a támadás érte.

A katonáknak azért kellett elhagyniuk a gormahi bázisukat, mert nem érkezett erősítés. Távozásuk után a körzet teljes egészében tálib ellenőrzés alá került.

Az elmúlt hónapokban ismét felerősödtek a tálib támadások az országban, Farjábban is, ahol nemrégiben kormánykatonák tucatjai haltak meg egy bázisuk elleni támadásban.

Az afganisztáni újjáépítést felügyelő szervezet (SIGAR) júliusi jelentése szerint az afganisztáni körzetek csaknem tizennégy százaléka volt akkor a tálibok ellenőrzés alatt, további harminc ellenőrzéséért harcok folytak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában