Fedezékbe!

2017.08.25. 08:40

Pusztító erejű hurrikán érkezésére készül Texas

A szél sebessége meghaladhatja az óránkénti 200 kilométert is – jósolta csütörtökön az Egyesült Államok Országos Hurrikánközpontja.

A vihar várhatóan pénteken éjjel csap le délről érkezve, és egyes területekre akár 50-90 centiméter esőt is zúdíthat a hétvégén. Két part menti megyében – Calhounban ás San Patricióban – kötelezővé tették, hogy a lakosság elhagyja otthonát, mert akár három méter magas hullámok is a településeikre törhetnek. Az evakuálás 90 ezer embert érint.

Maga Donald Trump amerikai elnök sem veszi félvállról a hurrikánt: Twitter-üzenetben kérte a fenyegetett lakosokat, hogy készüljenek fel a viharra, amely napokon át tarthat. Az emberek hallgatnak a figyelmeztetésekre, az élelmiszerüzletek előtt már csütörtökön hosszú sorok kígyóztak.

(Borítóképünkön a közelgő vihar miatt teljesen kiürült ásványvizes polcokat nézi egy nő Houston egyik üzletében. Forrás: MTI / AP / David J. Phillip)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában