méltatás

2019.02.17. 12:58

Pozitívnak minősítette a magyar családvédelmi intézkedéseket a cseh kormányfő

Andrej Babis elmondta, hogy az általa vezetett cseh kormány szintén bővíteni kívánja a szociális támogatásokat, erősíteni a családpolitikát és emelni a nyugdíjakat.

A demográfiai problémák megoldása, a népességnövekedés irányába tett figyelemre méltó és pozitív lépésnek minősítette a magyar kormány közelmúltban bejelentett családpolitikai intézkedéseit Andrej Babis cseh miniszterelnök, az ANO mozgalom elnöke vasárnap Prágában mozgalma tisztújító közgyűlésén elmondott beszédében.

Nem állítom, hogy mi ugyanezt az utat fogjuk követni, de ez a helyes hozzáállás a népességnövekedéshez – szögezte le.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt vasárnapi évértékelőjén jelentette be, hogy hétpontos családvédelmi akciótervet indít a kormány.

Ennek részeként egyebek között bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, a legalább négygyermekes nők szja-mentességét, a nagyszülői gyedet és bővítik az otthonteremtési programot.

Andrej Babis elmondta, hogy az általa vezetett cseh kormány szintén bővíteni kívánja a szociális támogatásokat, erősíteni a családpolitikát és emelni a nyugdíjakat.

A külpolitikával foglalkozó részben Babis méltatta a visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) együttműködését, és sikernek minősítette az egyeztetett migrációs politikát, amelynek következtében sikerült levenni az Európai Unió napirendjéről a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását.

A tisztújító kongresszus délután újabb két évre megválasztja a kormányzó mozgalom elnökét és a vezetőség tagjait. Miután az egyetlen elnökjelölt Andrej Babis, újraválasztása biztosnak tekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában