Járvány

2021.02.16. 10:19

Ötvenezer adag vakcina érkezett a Pfizer vállalattól Kolumbiába

Ötvenezer adag vakcina érkezett Kolumbiába hétfőn a Pfizer-BioNTech gyógyszeripari vállalattól, hogy a latin-amerikai országban még a héten megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása a koronavírus ellen.

A szállítmányt Belgiumban adták fel, és repülővel érkezett meg a kolumbiai fővárosba, Bogotába – számolt be Iván Duque Márquez köztársasági elnök. Elmondta, azt tervezik, hogy egy hónap alatt egymillió ember kap védőoltást. A műveletet a 80 éven felüliekkel, valamint az egészségügyben dolgozókkal kezdik.

Az 50 milliós országban a tervek szerint ebben az évben 36 millió embert oltanak be a koronavírus ellen.

Kolumbia a Pfizer-BioNTech cégen kívül vásárlási megállapodást kötött a kínai SinoVac , az Astra Zeneca és a Johnson and Johnson gyógyszeripari vállalatokkal. Ezenkívül részt vesz az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére az alacsony és közepes jövedelmű országok ellátására létrehozott COVAX programban.

Kolumbiában a járvány tavaly márciusi kezdete óta 2,2 millió fertőzöttet vettek nyilvántartásba. A kórban 57 ezren meghaltak, amivel az ország a latin-amerikai államok sorában a negyedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában