Sajátos hála

2018.04.05. 15:13

Összeverik a francia orvosokat a migránsok

Már meg se lepődünk: még szexuálisan is zaklatják őket.

Közzétette éves jelentését a CNOM, a francia orvosok mindennapjait figyelő szervezet. Az eredmény megdöbbentő: az orvosok elleni erőszakos esetek száma tavaly átlépte a lélektani ezres határt. Az életveszélyes fenyegetés, a lökdösés és az orvosok leköpése a leggyakoribb eset. Ráadásul a Le Figaro által megkérdezett orvos szerint a statisztika csalóka, mert a migránsnegyedekben dolgozó kollégái közül sokan nem is mernek feljelentést tenni, hiszen ha az elkövetőket nem viszi el a rendőrség, másnap visszajönnek, és megint összeverik az egészségügyi dolgozót – ismerteti az origo.hu hírportál.

Összesen 75 alkalommal össze is verték az orvost, nemegyszer nagyon kegyetlenül. A legrosszabb a helyzet az elővárosi migránsnegyedekben. Thomas Cartier háziorvos arról nyilatkozott a Le Figarónak, hogy

egyszer egy férfi nem akarta kivárni a sorát, ezért azzal fenyegetőzött, hogy egy dzsihádista halálosztaggal fogja kivégeztetni.

Cartier doktor Bobignyban rendelt, ez az egyik legveszélyesebb párizsi előváros, rengeteg migráns él ott, és nagyon magas a munkanélküliség, különösen a fiatalok között.

A doktor egy idő után úgy döntött, hogy inkább visszaadja a praxisát, mert ilyen veszélyes körülmények között nem lehet dolgozni.

A kormányuk sem segít

Mindennapos a szexuális erőszak is, Marseille-ben egy agresszív férfi addig nem volt hajlandó távozni a háziorvostól, amíg az végig nem nézte, hogy kielégíti magát. Erről a Le Parisien számolt be.

Az 1035 orvos elleni támadás áldozatai közel kétharmad részben a háziorvosok, a többi támadás a szakorvosokat éri. Valamivel több nőt bántanak, mint férfit, és az is kiderül a felmérésből, hogy a legbiztonságosabb az orvosok helyzete a mezőgazdasági vidékeken, az úgynevezett paraszti világban. Nem nehéz megtalálni az összefüggést: itt alig élnek migránsok.

Több orvos követeli, hogy vezessék be a Reporty nevű izraeli betegfigyelő rendszert, ez olyan applikáció, amely az orvos mobiltelefonjával képet és hangot rögzít úgy, hogy a beteg nem veszi észre. A gyenge francia állam egyelőre nem mozdul meg, az orvosok várnak a kedvező válaszra, de senki nem ígért nekik ezzel kapcsolatban megoldást.

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában