Járvány

2020.05.20. 13:17

Összesen hétszáz lélegeztetőgép érkezett két nap alatt Magyarországra (videó)

Hétszáz lélegeztetőgép érkezett Magyarországra kedden és szerdán, az eszközök kórházakba kerülnek majd – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta, a világ egészségügyi és tudósközösségeiben élénk vita zajlik arról, hogy a koronavírus jövője hogyan néz ki egészen pontosan, ezért – biztos, ami biztos – a hosszú távú védekezésre kell berendezkedni.

„Rendelkeznünk kell azokkal az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközökkel, amelyek hosszú távon biztosítják azt, hogy a magyar embereket meg tudjuk védeni. Ezért továbbra is folyamatos az egészségügyi védekezés sikeressége szempontjából elengedhetetlen eszközök és gépek beszerzése”

- emelte ki.

Szijjártó Péter megjegyezte, mi felkészülünk hosszú távra is, hogy – ha lesznek ilyenek – a súlyos eseteket el lehessen látni, és Magyarország ne kerüljön olyan helyzetbe, mint néhány európai ország, ahol nem volt elég lélegeztetőgép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában