Ország-világ

2021.02.09. 16:32

Országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Több nagyvárosban azonban csökkenés tapasztalható.

Országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízben az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a koronavirus.gov.hu kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján.

A kormányzati portálon azt írták: az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, valamint Győrben, Miskolcon és Székesfehérváron növekvő tendenciát mértek a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében, míg Békéscsabán és Kecskeméten csökkenés tapasztalható.

Budapesten, Debrecenben, Győrben, Kaposváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Székesfehérváron és Szekszárdon mérsékelt, míg a többi vizsgált városban alacsony a szennyvízben mért koncentráció – írták.

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos is kitért arra, hogy a járvány második hullámának lefelé menő szakaszában megtorpanás látszik, és sok helyen stagnál vagy emelkedik a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvizekben.

Ez némi aggodalomra ad okot – fogalmazott Müller Cecília.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában