illetéktelen behatolás

2018.09.14. 17:23

Orosz hackerek behatoltak az amerikai energiahálózatba

Washingtonnak bizonyítéka van arra, hogy orosz hackerek behatoltak az amerikai energiahálózatba – jelentette ki Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter egy újságírókkal folytatott kerekasztal-beszélgetésen pénteken Moszkvában.

„Bizonyíték van rá, hogy ilyen beavatkozás történt, és ez megengedhetetlen”- idézte a TASZSZ orosz hírügynökség az amerikai tárcavezetőt.

A The Wall Street Journal a TASZSZ beszámolója szerint arról írt júliusban, hogy a magukat Dragonfly és Energetic Bear néven megnevező, a moszkvai vezetéssel kapcsolatban álló orosz hackerek behatoltak az Egyesült Államok energiaellátása irányítási rendszerének számítógépes hálózatába, és ilyen módon potenciálisan eszközt szerezhettek az amerikai energiaellátás lekapcsolásához.

Az orosz hírügynökség megjegyezte: a lap nem hozott fel bizonyítékot arra, hogy Moszkva részese lenne a kibertámadásnak.

Perry pénteken Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról tárgyalt az orosz fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában