senki sem sérült meg

2019.09.12. 19:09

Óriási lángokkal égett egy ház a fővárosban

A koromfekete füstöt kilométerekről lehetett látni. A tűz egy épülő ház tetején keletkezett.

Eloltották a tűzoltók a Budapest XIII. kerületében egy magasház tetőszerkezetében csütörtök délután keletkezett tüzet – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté hozzátette: a Gidófalvy Lajos utcában történt tűzesetben nem sérült meg senki.

Ismertetése szerint egy többemeletes, építés alatt álló, lakatlan épület tetőszerkezetében keletkezett tűz. Az építés során felhasznált szigetelőanyag ezer négyzetméteren égett.

A lángok a Cordia ingatlanfejlesztő cég egyik projektjének területén csaptak fel. A vállalat közölte, a Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben gyulladt ki.

Hangsúlyozták, a Cordia mindenben együttműködik a hatóságokkal.

Csikós Miklós, a generálkivitelező Pedrano Construction ügyvezető igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a szigetelőanyag nagy füsttel égett, amikor alvállalkozóik az épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, és a tető szigetelési munkálatai közben a tető lángra kapott.

A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, a tűzszakértői vizsgálat folyik, a kárfelmérést követően azonnal megkezdik a hibák javítását – tette hozzá.

Közölte: az eset az építkezés többi ütemére nincs hatással.

A tűz okozta füst Budapest több pontjáról is jól látható volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában