EP-választás

2019.05.01. 18:56

Orbán Viktor: most meg kell védeni Európát!

Ezt a lengyel fővárosban tett látogatása alkalmából a Facebook-oldalán megosztott videójában hangsúlyozta a magyar miniszterelnök szerdán.

A Varsóban tartózkodó kormányfő elmondta, május elsején munkával telik az ünnepe. A kormányfő azoknak az országoknak a találkozóján vesz részt, amelyek 15 éve csatlakoztak az Európai Unióhoz.

Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videóban azt mondta, úgy látják, hogy a közép-európai országok – az állampolgárok nagyon kemény munkájának köszönhetően – kihasználták az uniós tagságban rejlő lehetőségeket.

„Ezt akarjuk tenni a jövőben is” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: ehhez azonban most meg kell védeni Európát, benne a nemzeti és keresztény kultúrát.

Olyan vezetőket kell választanunk, akik nem engedik, hogy Európába betelepítések történjenek, hogy Európa bevándorlók kontinense legyen – szögezte le a kormányfő, kiemelve: a bevándorláspárti politikusokat ki kell szavazni, a bevándorlásellenes politikusokat pedig be kell vinni Brüsszelbe.

Ez a következő hetek feladata – jelentette ki Orbán Viktor, aki üzenetét most is azzal zárta: „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott országok, valamint az azóta belépett Románia, Bulgária és Horvátország varsói csúcstalálkozóján 2019. május 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában