fontos témák

2019.11.11. 14:54

Orbán Viktor az Európai Tanács új elnökével tárgyalt

Együttműködésre és a jó válaszok megtalálására törekednek.

Budapest, 2019. november 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Charles Michelt, az Európai Tanács megválasztott elnökét a Karmelita kolostorban 2019. november 11-én.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban fogadta Charles Michelt, az Európai Tanács (EiT) megválasztott elnökét – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Charles Michelt, az Európai Tanács megválasztott elnökét (j2) a Karmelita kolostorban
Fotó: Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A megbeszélésen a december 1-jén hivatalba lépő új tanácsi elnökkel áttekintették Magyarország és az Európai Unió kapcsolatrendszerének összes fontos témáját a migrációtól kezdve a gazdaságpolitikán keresztül egészen a külpolitikáig.

Orbán Viktor és Charles Michel kölcsönösen kifejezték együttműködési szándékukat annak érdekében, hogy a következő években sikerüljön megtalálni a jó válaszokat az Európa előtt álló kihívásokra – közölte a sajtófőnök.

A miniszterelnök (j2) és az Európai Tanács megválasztott elnöke
Fotó: Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában