nem terrorcselekmény volt

2018.08.11. 11:02

Öngyilkos akart lenni, ezért ellopott egy repülőgépet (videó)

A repülőtéri alkalmazott egy üres géppel szállt fel a seattle-tacomai nemzetközi repülőtérről, majd halálos balesetet szenvedett vele egy kis szigeten a Puget-tengerszorosban.

3199965 09/24/2017 A Bombardier Q400 plane of Avrora Airlines at Mendeleyevo Airport on Kunashir Island. On September 23, the first-ever flight linked Japan with the South Kuril Islands. Andrej Shapran/Sputnik

A Horizon Air légitársaság meg nem nevezett 29 éves alkalmazottja – valószínűleg a földi kiszolgáló személyzet egyik tagja – eddig ismeretlen körülmények között beült a repülőtéren egy 76 személyes, Q400 típusú parkoló gépbe, és engedély nélkül felszállt vele.

Azonnal a nyomába eredt két F-15-ös harci gép, követték, majd látták, amint a Q400-as lezuhant a tengerszoros déli részén lévő, ritkán lakott Ketron szigeten. Előtte, vagy szándékosan akrobatikus manővereket hajtott végre a pilóta, vagy a repülőgép-vezetői képességek hiányában nem volt ura a gépnek.

A repülőteret a riasztáskor óvatosságból lezárták a hatóságok, de röviddel később újra megnyitották, és helyreállt a menetrend.

A rendőrség szerint semmilyen jel nem mutat arra, hogy terrorcselekmény történt. A férfi egyedül követte el tettét, és valószínűleg öngyilkos akart lenni. Erre utal a baleset előtti beszélgetése a pilótafülkéből a földi irányítókkal, akik rá akarták venni arra, hogy szálljon le egy kis kifutópályán, amely éppen a közelében volt.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: AFP/Sputnik/Andrej Shapran

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában