Járvány

2018.03.08. 23:06

Nyolcvanhétre nőtt az influenza halálos áldozatainak száma Romániában

A román tisztiorvosi szolgálat csütörtöki közlése szerint tovább nőtt a múlt héthez képest a légúti megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek száma, és jelentősen meghaladja a tavalyi év azonos időszakában jegyzett megbetegedéseket.

Súlyos légúti megbetegedés miatt több mint 141 ezer ember fordult orvoshoz, ami 67 százalékkal haladja meg a tavalyi megbetegedések számát, és 4,5 százalékos növekedést jelent a múlt héthez képest.

Az influenzával diagnosztizált személyek száma elérte az 1529-et, ami csökkenést jelent az előző heti 1727 esethez képest, de jelentős növekedést jelent a tavalyi azonos időszakban jegyzett 78-hoz mérten.

Az influenza 87. halálos áldozata egy 87 éves Kolozs megyei asszony volt, aki más betegségekben is szenvedett, és nem volt beoltva.

A román tisztiorvosi szolgálat közlése szerint eddig több mint 988 800 embert oltottak be az influenza ellen Romániában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában