Ország-világ

2020.10.14. 20:53

Novák Katalin: sosem olvasnék a gyerekeimnek ilyen mesekönyvből (videó)

Már az egygyermekes családok költségeibe is beszáll az állam. Januárban indul az otthonfelújítási program. Akár 3 millió forintot is megtakaríthat, aki él a lehetőséggel.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. október 14-én.

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A HírTV Magyarország élőben vendége volt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Ez már a családvédelmi akcióterv 2 része? – tette fel első kérdését Velkovics Vilmos a családokért felelős tárca nélküli miniszternek.

„Igen, tavaly indult a családvédelmi akcióterv és ígértük, hogy folytatni fogjuk. Ezen a családvédelmi akcióterven dolgozunk és ennek az első eleme az otthonteremtési program, nemcsak az otthonfelújítás, hanem az is, hogy lecsökkentettük az új építésű ingatlanok értékesítési áfáját 27 százalékról 5 százalékra, illetve, hogy a CSOK-kal vásárolt ingatlanok esetében még ezt az 5 százalékot is visszatérítjük”

– fejtette ki Novák Katalin.

„Ez az otthonfelújítási program azoknak szól, akiknek megvan az otthonuk és nem szeretnének költözni, ezért nem vehetik igénybe a CSOK-ot. (..) Az igényelhető összeg tekintetében most nem teszünk különbséget az egygyermekes vagy többgyermekes szülők között” – tette hozzá a politikus.

Kik vehetik igénybe és mi számít lakásfelújításnak, többek között erre is rákérdezett Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Terveink között szerepel, hogy leegyszerűsítsük az igénylés folyamatát és minimalizáljuk a visszaéléseket”

– mondta a tárca nélküli miniszter.

„Elsődleges célunk, hogy a gyermeket nevelő családoknak tető legyen a fejük felett! (…) Az otthonteremtés mellett fontos a gazdaság serkentése is.”

„A családtámogatás a jövőt illetően is egy meghatározó célkitűzésünk: Magyarországon minél egyszerűbb és jobb legyen gyermeket vállalni. (…)Az ezzel kapcsolatos anyagi akadályokat minimalizáljuk. Amikor gazdaságélénkítő döntések születnek, vagy ezekről gondolkodunk, mindig ezeket a szempontokat érvényesítjük. Építeni bármit lehet, miért ne építsünk bölcsődéket vagy otthonokat.”

A műsor végén az LMBTQ értékeket tükröző mesekönyvről is elmondta véleményét. A könyv nem volt még a kezemben, de követtem a híreket.

Semmilyen szexuális propaganda nem való a gyermekek számára. A szülő dolga, hogy megfelelő időben, – az általa képviselt értékrendnek megfelelően – készítse fel a gyermekét – mondta Novák Katalin.

„Személyes véleményem, hogy köznevelési intézményben nincs helye ilyen könyvnek és én soha nem olvasnék a gyermekeimnek ilyen mesekönyvből.”

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. október 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában