véleményezés

2021.07.11. 22:10

Nemzeti konzultáció: a bérekkel együtt a juttatások is emelkednének (videó)

Számítanak az emberek segítségre, hogy megalapozott, széleskörű támogatással bíró döntést hozhassanak – mondta Schanda Tamás államtitkár.

Ha közel ötödével nőnének a legkisebb bérek, azzal a kapcsolódó juttatások – például a táppénz vagy a gyed – és a magasabb keresetűek fizetése is tovább emelkedhetne – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára egy a kormány Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Schanda Tamás felidézte: az újabb nemzeti konzultációban erről a témáról is kikérik az emberek véleményét.

Elmondta: vannak, akik azt mondják, Magyarország megerősítéséhez a minimálbért 200 ezer forintra kell emelni. A gazdasági növekedésből így nemcsak a vállalatok, hanem a magyar emberek is részesülhetnek. Mások szerint erre nincs szükség, megint mások a munkavállalók kétharmadát foglalkoztató kis- és középvállalkozásokat féltik terheik növekedésétől – tette hozzá.

Schanda Tamás közölte, számítanak az emberek segítségre, hogy megalapozott, széleskörű támogatással bíró döntést hozhassanak. A konzultációs íveket kitöltőktől az államtitkár azt kérte, augusztus 25-ig töltsék ki és küldjék be azokat.

Tegyünk együtt a gazdaság újraindításáért, a magyar családok javuló életminőségéért! – zárta üzenetét az államtitkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában