Orosz források

2017.08.29. 11:39

Nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményeznek a Jobbik ellen

A Magyar Liberális Párt arra kéri a nemzetbiztonsági bizottságot, hogy térképezzék fel a Jobbik és a radikális nemzetközi szervezetek egymáshoz való viszonyát.

A párt azt is fontosnak tartja, hogy vizsgálják meg a Jobbik és a Magyarországon is jelen lévő szélsőjobboldali szervezetek anyagi forrásait.

Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, egyre tisztábban látszik, hogy Magyarországon „nagyon jól érzik magukat” szélsőséges nemzetközi radikális szervezetek és személyek.

A Jobbik kommunikációs szinten megpróbál „valamiféle néppártosodást hazudni” a magyar társadalomnak, de eközben jobbikosok időnként nyíltan, időnként burkoltan együtt szerepelnek Magyarországon megjelenő radikális szervezetekkel vagy személyekkel – közölte. Sermer Ádám tarthatatlannak nevezte, hogy az EU-n belül mintha Magyarország és Budapest lenne a szélsőjobboldali, radikális szervezetek „második otthona”.

A politikus megjegyezte, hogy miközben az ellenzék hétfőn tiltakozott Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása ellen, Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem bírálta, hogy januárban megkezdik a paksi erőmű bővítését. Ez annak a jele, hogy „anyagilag vélhetően a Jobbik is kiszolgáltatott orosz szálak felé” – fogalmazott. Ezért is kellene a nemzetbiztonsági bizottságnak feltérképeznie a szélsőséges szervezetek és a Jobbik forrásait, ezek közül is kiemelten az orosz forrásokat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában