Jogerős ítélet

2019.05.16. 18:11

Nem sértette Ahmed H. jó hírnévhez való jogát a nemzeti konzultáció

A Magyar Nemzet értesülései szerint jogerősen is elutasította a bíróság a terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H. keresetét, amelyben a férfi annak megállapítását kérte, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda az egyik korábbi nemzeti konzultáció egy kitételével megsértette a jó hírnevét.

Budapest, 2019. január 17. A 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevõjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen jó hírnév megsértése miatt indított polgári perének tárgyalásán a Fõvárosi Törvényszék tárgyalótermében 2019. január 17-én. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A jogerős döntés értelmében a szír férfinek 15 napon belül kétszázezer forint ügyvédi munkadíjat, valamint hatszáznegyvenezer forintnyi fellebbezési illetéket kell fizetnie az alperesnek.

Ahmed H. 2018 februárjában azért fordult bírósághoz, mert a „Soros-terv” kapcsán indított nemzeti konzultációban szereplő egyik megállapítás úgy szólt:

„Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték.”

A szír férfi a jó hírnevének megsértése miatt perelte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, s a kézbesített konzultációs kérdőívek alapján összesen nyolcmillió forintnyi kártérítést követelt.

A hírre reagálva Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Facebookon közzétett videójában azt mondta,

„morális nonszensz”, hogy a szír férfi dobálja kövekkel a rendőröket, majd pert indít személyiségi jogainak megsértése miatt.

Hozzátette: a perben Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere védte a férfit, ami Dömötör Csaba szerint jól mutatja, hol áll a baloldal ebben a kérdésben. Hozzátette: az a minimum, hogy Ahmed H.-nak a perköltséget is meg kell fizetnie.

Borítókép: Ahmed H. egy korábbi tárgyaláson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában