Ország-világ

2021.02.24. 09:59

Nem kell bölcsődei térítési díjat fizetniük a nagycsaládosoknak (videó)

Mentesülnek a bölcsődei térítési díj megfizetése alól a három vagy több gyermeket nevelő szülők – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb elemérõl tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2020. október 14-én. Otthonfelújítási programot indít a kormány január 1-jétõl; a legalább egy gyermeket nevelõ családok otthonuk felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, legfeljebb három millió forintig.

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Novák Katalin a közzétett videóban kiemelte, hogy emellett a gyermek a bölcsődében ingyenesen is étkezhet, így havonta, gyermekenként akár 10–17 ezer forinttal több marad a családoknál.

„Ilyen ingyenes bölcsődei lehetőség nem sok helyen van a világon”

– hangsúlyozta a miniszter.

Novák Katalin azt mondta: sok szülőnek jelent segítséget, hogy bölcsődébe adhatja gyermekét, a kormány ezért bővíti a bölcsődei férőhelyek számát, emeli a bölcsődei dolgozók fizetését és javítja a bölcsődék finanszírozását is.

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában