Ország-világ

2020.10.30. 08:25

Nem csak hűsöltek: webáruházat működtettek a börtönből

Két férfi termékeket rendelt az interneten, de ki nem fizették és amire erre az eladók rájöttek, már másoknak el is adták az így szerzett árut. Ráadásul egy börtöncellából intézték ezt az üzletet.

Okostelefonokkal, SIM-kártyákkal felszerelkezve online piactereken adott el négy férfi olyan tárgyakat, berendezéseket, amikhez csalással jutottak hozzá. A dolog érdekessége, hogy a négy gyanúsítottból, ketten már börtönben ülnek, onnan követték el a csalásokat – írja a Pécsi Törvényszék.

A módszer az volt, hogy kamu neveken regisztráltak vevőként és eladóként is különböző online piacterekre, de nem fizettek, az így megszerzett termékekkel viszont pénzt kerestek.

A gyanútlan eladóknak az átutalásról egy banki oldalon – az átutalási adatokat feltüntetve – képernyőmentési képet küldtek. Ennek láttán abba a hitbe kerültek, hogy a vételárat átutalták nekik, ezért az eladásra kínált terméket postára is adták. A gyanúsítottak azonban nem utalták át az összeget, csak így akarták megszerezni az árukat. Sikerült is,

a termékeket csomagpontokra rendelték, ahol egy szabadlábon lévő tettestársuk ezeket felvette, majd egy másik társuknak értékesítésre továbbadta. Az így szerzett bevételt egymás között elosztották.

A gyanúsítottak – társaikkal együttműködve- 2020. július 7-től 2020. szeptember 27-ig, 14 sértettnek több millió forint kárt okoztak.

Mivel a bíróság attól tart, hogy amennyiben a gyanúsítottak szabadlábon maradnak, az a bizonyítást veszélyeztetné, egy hónapra elrendelték a letartóztatásukat.

A Pécsi Járásbíróság többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalással és nagyobb értékre elkövetett orgazdasággal gyanúsítja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában