Terrorizmus

2020.09.28. 16:21

Négy tonna robbanószer-alapanyagot foglaltak le Afganisztánban

Afganisztánban a rendőrség lefoglalt négy tonna nátrium-nitrátot, amely robbanószer-alapanyag, és gyakran használják házi készítésű robbanószerkezetekben, autóba rejtett pokolgépekben – adta hírül hétfőn a Reuters.

A tetemes mennyiségű nátrium-nitrátot Kabulban foglalták le még vasárnap, amikor teherautóval szállította egy férfi. A sofőrt őrizetbe vették és nyomozásba kezdtek a robbanószer-alapanyag eredetéről, rendeltetéséről közölte az afgán belügyminisztérium.

A nátrium-nitrátot műtrágyaként és tartósítószerként is alkalmazzák, ám Afganisztánban évek óta tiltott, mert robbantáshoz is alkalmas.

Ugyancsak vasárnap letartóztatták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet hét tagját Afganisztán keleti részén, Dzsalálábádban. Egyiküket azzal gyanúsítják, hogy városokban végrehajtandó robbantásos merényletek tervezésének felelőse volt a terrorszervezetben. A hatóság emberei ugyanebben az akcióban öngyilkos merényletekhez használatos robbanómellényeket, fegyvereket és robbanószert is lefoglaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában