Franciaországi állapotok

2021.08.28. 09:35

Napokig megtűrte a városvezetés a rendőröket fenyegető falfirkákat

A közép-franciaországi város, Poitiers kábítószer-kereskedők által kedvelt részén rendőrellenes mondatokat és halálos fenyegetéseket firkáltak egy ház falára, név szerint említve néhány rendőrt. A város zöldpárti vezetősége napokig érintetlenül hagyta a feliratot, mélységesen felháborítva ezzel az egyik rendőrszakszervezetet, amely feljelentést tett.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

„Felgyújtjuk a Skodát (a rendőrök autóját – a szerk.), anyád pedig kap két golyót, halottak vagytok, halál a disznókra. Ez figyelmeztetés”

– többek között ez olvasható a falon a válogatottabbnál válogatottabb sértések és halálos fenyegetések.

Aggasztó, hogy a megfenyegetett rendőröket név szerint is megemlítik az ismeretlen tettesek – hívja fel a figyelmet az eset súlyosságára az Actu17.fr hírportál nyomán a V4NA hírügynökség.

A fenyegető szavakat és sértéseket még augusztus 21-én, szombaton fedezték fel egy ház falán, a zöldpárti városvezetés azonban napokig semmit sem tett. A vandál feliratokat csak napokkal felfedezésüket követően, kedden távolították el, annak ellenére, hogy a rendőrség feljelentést tett és a feliratok azonnali eltávolítását kérte.

Az Unité-SGP/FO police nevű rendőrszakszervezet szóvivője, Alain Pissard a sajtónak elmondta, szégyenletesnek tartják, hogy a trágár szavakat napokig érintetlenül ott hagyták a falon, illetve felháborítónak találják a városi vezetőség tétlenségét. A szóvivő összehasonlításképp megjegyezte, hogy amikor a városközpontban lévő középületek falait csúfítják el különféle feliratokkal, azt még aznap eltünteti a városvezetés – írja a France Bleu.

A feltételezett elkövetők ellen végül megtették a feljelentést. Ugyanakkor a rendőrszakszervezet attól tart, ha a rendőrök neveit tudják az elkövetők, akkor esetleg más személyes információkkal is rendelkeznek az egyenruhásokkal kapcsolatban.

Ez a feltevés minden bizonnyal helytálló, ugyanis sajtóértesülések szerint a minap őrizetbe vettek hat elkövetőt, akiket fegyveres rablásban való részvétellel gyanúsítanak. Telefonjaikat átnézve megdöbbentő felfedezést tettek a hatóság emberei, ugyanis

az egyik lefoglalt készülék galériájában egyik kollégájuk élettársának és lányának a képét találták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában